Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Calculator Sarcina Data Conceptie

Calculatorul de sarcină: Cum să vă calculați data scadenței

Introducere

Dacă sunteți însărcinată sau încercați să rămâneți însărcinată, calculatorul de sarcină vă poate fi un instrument util pentru a vă urmări sarcina și a estima data scadenței. Calculatorul de sarcină utilizează informații despre data ultimei menstruații (LMP) și durata medie a ciclului menstrual pentru a estima data conceperii și data aproximativă a nașterii (EDD).

Cum funcționează calculatorul de sarcină

Calculatorul de sarcină funcționează adăugând 280 de zile (40 de săptămâni) la data ultimei menstruații. Această metodă se bazează pe presupunerea că ovulația are loc la 14 zile după prima zi a ultimei menstruații și că sarcina durează 280 de zile de la concepție.

De asemenea, puteți utiliza un calculator de sarcină care vă solicită să introduceți data conceperii. Această metodă este mai precisă decât metoda LMP, deoarece elimină presupunerea cu privire la momentul ovulației.

Limitări ale calculatorului de sarcină

Este important să rețineți că calculatorul de sarcină este doar o estimare și data reală a nașterii poate varia cu până la două săptămâni. Factorii care pot afecta data nașterii includ:

  • Data reală a conceperii
  • Durata medie a ciclurilor menstruale
  • Vârsta mamei
  • Greutatea mamei
  • Sănătatea generală a mamei


Comments